همزمان با سالروز میلاد گرامی حضرت مهدی موعود(عج)، سمیناری تحت عنوان "امام خمینی(ره) و اندیشه راهگشا"به مناسبت بیست ششمین سالروز ارتحال ملکوتی آن بت شکن عصر، از سوی مرکز فعالیتهای فرهنگی اجتماعی تبیان با حضور شخصیتهای سیاسی، نمایندگان پارلمان، علما، فرهنگیان، نخبگان و دانشجویان و اصحاب رسانه در هوتل شهزاده شهر کابل برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمین سیدعیسی حسینی مزاری رئیس عمومی مرکز فعالیتهای فرهنگی اجتماعی تبیان در این سمینار گفت: ما همواره تاکید کرده ایم از گذشته تا حالا و باز هم میگوییم که راه نجات بشریت وبر قراری حکومت عدل و انصاف پیروی از مکتب روح بخش و انسان ساز اسلام است. خداوند بزرگ به همین دلیل از طریق پیامبر بزرگوار اسلام این دین را برای بشر عرضه کرد و به ارمغان آورد و پیامبر بزرگوار اسلام هم بر اساس همین دین و قوانین و قواعد آن حکومت بزرگ اسلامی را در زمان خودش تاسیس کرد و دیری نگذشت که وسیع و گسترده شد و بسیاری از سرزمینها و کشورها را فرا گرفت.
به باور آقای مزاری، بعد از پیامبر اسلام، مدتی این توسعه طول کشید، اما به دلیل فاصله گرفتن مردم، جریانها و سران و شخصیتهای دنیای اسلام از دین این قدرت و عظمت آهسته آهسته رو به افول گذاشت. اگر دنیا ازهمان زمان بر اساس این دین عمل میکردند و بر اساس مقررات این دین عمل میکردند، قطعاً امروز ما در سراسر کره خاکی یک حکومت وسیع البنیاد اسلامی میداشتیم که عدل و عدالت گستری بر قرار میبود و انسانها از همه حقوق انسانی و اسلامی مادی و معنوی بر خوردار میشدند.
این کارشناس مسایل دینی گفت: اینجاست که ما معتقد هستیم که اندیشه امام خمینی همان اندیشه پیامبر گرامی اسلام است، اندیشه امام خمینی اندیشه راه گشا است و راه را برای سعادت، ترقی و اقتدار جامعه اسلامی فراهم میکند به این دلیل است که اندیشه امام خمینی، اندیشه پیامبر اسلام است. اندیشه امام خمینی اندیشه امام علی(ع)، امام حسن(ع) و امام حسین(ع) و سایر ائمه معصومین است، اندیشه امام خمینی، اندیشه امام زمان(عج) است. ما معتقدیم که ما پیروان امام زمان(عج) هستیم. اگر راه امام زمان را میخواهیم و اگر آنچه حضرت امام زمان(عج) برای امت مسلمه میخواهد، باید بر اساس اندیشه امام خمینی عمل کنیم.
رئیس عمومی مرکز فعالیتهای فرهنگی اجتماعی تبیان گفت: عامل ناامنی در افغانستان را حضور لجام گسیخته و غیر مسوولانه نیروهای خارجی در کشور دانست.
به گفته وی، امروز عدم عملکرد سردمداران دولت افغانستان و ارگانهای تابعه و محافل و مجالس مختلف به خاطر عمل نکردن به اسلام و قوانین اسلام و منافع ملی کشور است، اگر ما بر اساس این قوانین عمل کنیم، قطعاً امنیت و آسایش در کشور خواهد آمد.
حجت الاسلام و المسلمین سید محمدحسین رضوانی بامیانی؛ رئیس کمیسیون فرهنگی شورای علمای شیعه کشور، ضمن قدردانی از کارکردهای مرکزفعالیتهای فرهنگی اجتماعی تبیان در راستای ترویج اندیشههای امام خمینی( ره)، گفت: رئیس عمومی مرکز فعالیتهای فرهنگی اجتماعی تبیان سالها قبل در شرایطی بسیار دشوار و زمانی که کشور مورد تهاجم فرهنگ غربی قرار گرفته بود و هیچ فرد و نهادی به طور علنی از امام سخن نمی گفت، برای ترویج اندیشه و تفکر امام خمینی(ره) در کشور تلاشهای موثری انجام داد.
وی افزود: اندیشه و تفکر حضرت امام راهگشای آزاد اندیشان بود و در تمام دورهها زمینههای خوشبختی را برای آنان فراهم ساخت.
به گفتهی رئیس کمیسیون فرهنگی شورای علمای شیعه، ایجاد استقلال در جوامع اسلامی از اندیشههای اساسی امام خمینی(ره ) بشمار میآید، زیرا به باور آن بزرگوار؛ هر ملتی که میخواهد به سعادت و خوشبختی ابدی برسد، باید در تمام بخشها استقلال داشته باشد.
او گفت: مشکلات کنونی برخی از کشور اسلامی وابستگی و عدم استقلال میباشد، چرا که دشمنان اسلام میخواهند با ایجاد مشکلات و جنجالها مردمان این کشورها را به اندیشههای نادرست خویش تسلیم سازند.
در ادامه این سمینار، سید محمد سعیدی؛ عضو قبلی مشرانوجرگه و یکی از سخنرانان این محفل گفت: جایگاه اجتماعی رهبر انقلاب اسلامی ایران از لحاظ منطقوی فرامرزی و از لحاظ زمانی منحصر به زمان مشخص نمی باشد، چرا این جایگاه تا نسلهای آینده و در مناطق دورتر ادامه خواهد داشت.
وی، خاطرنشان کرد که اندیشه و تفکر امام خمینی جهانی بود، زیرا ایشان با فریاد رسای الله اکبر خویش، مسلمانان جهان را در مقابل ظلم و استکبار به وحدت و یکپارچگی فرا میخواند.
به گفته ی آقای سعیدی، اندیشه و تفکر جهانی امام باعث شد که در هنگام رحلت ایشان، ندای اسلام و انسانیت در سراسر کشورهای اسلامی به صدا درآید.
حجت الاسلام والمسلمین سید رحمت الله مرتضوی؛ رئیس موسسه تحصیلات عالی اهلبیت(ع) نیز در این مراسم، با اشاره به پیروزی انقلاب اسلامی ایران، مدیریت موفق و تداوم آن گفت: پیروزی انقلاب اسلامی ایران همانند معرفی دین اسلام توسط حضرت محمد(ص) به تدریج انجام شد و امام با اراده مستحکم،تمامی گروههای مخالف را به تدریج در این انقلاب سهیم ساخت.
وی افزود: تلاش و اراده امام باعث پیروزی انقلاب اسلامی شد و پس از رحلت آن بزرگوار، نائب برحقش حضرت امام خامنهای با گذشت ۲۶ سال و مخالفتهای زیاد، این انقلاب را به گونه درست و عالی مدیریت کرده است.
وی با اشاره به مشکلات کنونی کشور و چالشها پس از پیروزی جهاد مردم افغانستان گفت: پس از پیروزی جهاد مردم افغانستان، هم اکنون نیز کشور ما با مشکلات زیادی مواجه است و دلیل اصلی این مشکلات وابستگی رهبران به کشور های بیگانه و عدم مدیریت سالم میباشد.
محمدحسن جعفری؛ رئیس حزب رفاه ملی نیز در رابطه اندیشه و تفکر امام خمینی(ره) گفت: اندیشه درست و تفکر دقیق امام بود که جهان غرب را با چالش روبرو کرد و مسلمانان جهان را بیدار ساخت.
محمد رحمتی، مدیر عمومی تلویزیون تمدن نیز گفت: امام نگاه متعادل نسبت به رسانه داشت، که نه یک رسانه را بر اساس تفکر لیبرالیزم و آزادی لجام گسیخته که فساد و فحشا را ترویج کند، قبول داشت و نه نظر افراطی به رسانهها و هنرمندان داشت که آنان را کاملاً نادیده بگیرد.
او که امروز در سمینار "امام خمینی اندیشه راهگشا" سخن میگفت، افزود: امام این فرصت را فراهم ساخت که هنرمندان و انسانهای با استعداد، تفکر اسلامی و اندیشه اسلامی را از طریق هنر خود گسترش دهند.
به گفته محمد رحمتی، رسانه و وسایل ارتباط جمعی نزد امام خمینی(ره) از اهمیت زیادی برخوردار بود و ایشان از رسانهها حداکثر استفاده را بردند، که این نشان دهنده جایگاه رسانه در رفتار عملی امام خمینی میباشد.
رحمتی، تفکر امام خمینی(ره)، را تفکر فرهنگ ساز بیان داشت و افزود: نگرش امام خمینی بعد از بوجود آمدن نظام اسلامی این است که رسانهها یک دانشگاه است و باید در ارتقا فکر و تربیت انسانها از آن استفاده شود.
او افزود: به گفته امام خمینی(ره)؛ زمانی که یک جامعه بخواهد به استقلال سیاسی دست پیدا کند، باید فرهنگ خود را ارتقا دهد و ارتقای فرهنگ تنها با استفاده از رسانهها امکان پذیر است.
رحمتی خاطر نشان ساخت که نهضت امام خمینی یک نهضت فرهنگی و تبلیغی بود، که امام (ره) بدون تسلیحات نظامی گرم، یک نظام طاغوتی را با تبلیغات و رسانه سرنگون ساخت.
او با بیان اینکه رسانهها محور حرکت امام بودند، افزود: امام از رسانهها بهره تهاجمی گرفت و به این باور بود که اگر خواسته باشیم بر موانع دین پیروز شویم و افکار و اندیشههای خود را گسترش دهیم، باید رفتار تهاجمی داشته باشیم.
رحمتی با بیان اینکه امام در عین در نظر گرفتن آزادی نظرات تاکید خاص بر رعایت مصالح ملی داشت، افزود: امام با توجه به مسوولیت رسانهها همیشه تاکید داشت که باید منافع کلان جامعه اسلام رعایت شود و رسانهها نباید مصالح بزرگ ملی را نادیده بگیرند.
به گفته رحمتی، امام خمینی ذوب در اسلام بود که این ذوب بودن، وی را از حد یک شخص به حد یک چارچوب مفهومی ارتقا بخشید، و وی به یک محور مختصاتی تبدیل شد که بسیار از اندیشهها و رفتارهای دیگر را میشود با آن سنجید.
در همین حال مولوی امین گل، استاد دانشگاه کابل که در این سمینار حضور داشت، در سخنانی گفت: امام خمینی مصداق آیه مبارکه قرآن شریف میباشد که بیان میدارد، مردان مومن کسانی اند که تعهد، آزادگی، یکتا پرستی و استقلال را که با خداوند کرده باشد، به سر رساند.
او افزود: امام خمینی، از جمله مومنینی بود که تعهدش را به سر رساند و در این عهد و پیمان هیچ نوع تغییری را نپذیرفت.
مولوی امین گل، خاطر نشان ساخت، که امام خمینی بت شکن زمان خود بود، به خط حضرت ابراهیم پیامبر جلو رفت و طاغوتهای زمان خود را به زانو در آورد و ابر قدرتهای بزرگ را به چالش کشاند.
او افزود: امام خمینی همانند ابراهیم پیامبر، با دستگاههای سردمدار و نمرودهای زمان مبارزه کرد و تبر خود را همانند حضرت بر فرق آنان فرود آورد.
مولوی امین گل با اشاره به وجود تبعیضهای نژادی بین مذاهب شیعه و سنی، گفت: متاسفانه موجودیت تبعیضهای نژادی بین مذاهب اسلامی زیانهای جبران نا پذیری را به وجود آورده که یهود و نصاری از آن به نفع خود استفاده میکنند.
او کسانی را که به تبعیضهای مذهبی دامن میزنند، پیرو ابلیس خوانده، افزود: کسانی که تفرقه میان مسلمین میاندازند و به تبعیضهای مذهبی دامن میزنند، پیروان انگلیس اند که آب در آسیای دشمن میریزند.
استاد محراب الدین یوسفزی نویسنده و مترجم برجسته کشور، با خوانش مقالهای به زبان پشتو، امام خمینی (ره) را سرمایه همه ملتهای مسلمان و جهان اسلام خواند.
این مراسم با تلاوت قرآن کریم توسط قاری نورالدین امامی و نشر سرود ملی کشور آغاز و با گردانندگی سیدذاکر حسین احمدی و اجرای برنامههای سرود و تواشیح ادامه یافت.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/3742